Skip to main content Skip to footer

Trombone

Trombone og baryton er del af messingblæser-familien. Messinginstrumenter er, som navnet antyder, lavet af messing, og som de eneste blæserinstrumenter frembringes tonerne med læberne. Instrumenterne fungerer både som soloinstrumenter og indgår i forskellige orkestre. Du kan modtage undervisning fra og med 3. klasse. 

Sammenspil indgår som en fast del af undervisningspakken for messingblæsere. Sammenspil er en naturlig del af det at spille blæserinstrument. Det er altid dejligt at spille sammen med andre, og her får du rig mulighed for at bruge det, du lærer til eneundervisningen. Du lærer også de andre instrumenttyper at kende, og du lærer at skelne mellem de forskellige klange. Du trænes i at lytte til de andre instrumenter, og samtidig holde din egen stemme. Vi spiller et alsidigt repertoire med både klassiske og rytmiske stykker og arrangementer. For nye blæserelever starter sammenspil til januar.

Ved tilmelding skal du vælge mellem 20 og 25 minutters undervisning om ugen.
Umiddelbart er forskellen kun få minutter, men de 5 minutter kan faktisk gøre en stor forskel i undervisningen. Det kan f.eks. være svært at nå i dybden med de tekniske ting og få grundig instruktion i at øve derhjemme på 20 minutter. Er du nybegynder kan du også vælge instrumental undervisning på hold.

Vi anbefaler 20 minutters eneundervisning til:
- Børn under 9 år
- Første- og andenårselever
- Elever, som koncentrerer sig bedst i kortere tid ad gangen
- Elever, som i forvejen synger eller spiller et andet instrument, og har brug for et akkompagnements-instrument

Vi anbefaler 25 minutters eneundervisning til:
- Elever, som har brug for mere teoretisk og teknisk undervisning
- Viderekomne elever, som skal spille længere stykker og gå i dybden med det tekniske arbejde og musikalske udtryk
- Elever, som vil have mere ro til fordybelse
- Elever, som vil gøre hurtigere fremskridt

Ovenstående anbefalinger bør betragtes som vejledende, da det selvfølgelig er vigtigt, at der tages individuelle hensyn til hver elev. Kontakt eventuelt Musikskolens kontor for råd og vejledning. I få tilfælde kan vi være nødt til at tildele 20 min. i stedet for de evt. ønskede 25 min. Det skyldes, at der er en øvre grænse for antallet af undervisningstimer pr. sæson. Du kan derfor komme ud for, at have ønsket 25 min. men få tildelt 20 min.
 
Instrumentalundervisning på hold – for nye elever
Er du nybegynder kan du sammen med en eller flere andre elever få undervisning i et instrument eller i sang. Hver elev medbringer 15 minutter, og holdene sammensættes så der er to, tre eller fire elever på holdet, hvorved undervisningstiden bliver 30, 45 eller 60 minutter. Bliver der behov for at sammensætte holdene anderledes i løbet af sæsonen reguleres undervisningstiden i forhold til holdets deltagerantal. Ifald der ikke kan sammensættes et hold tilbydes istedet 20 minutters eneundervisning.
 
Priser
Nybegynder elever/ blæsersammenspil start januar 2025: 
Ene20 + nybegyndersammenspil: 20 minutters undervisning om ugen + Sammenspil fra januar (kr. 4789,- for en hel sæson)
Ene25 + nybegyndersammenspil: 25 minutters undervisning om ugen + Sammenspil fra januar (kr. 5782,- kr. for en hel sæson)
EneHold - for nye elever + sammenspil: Holdundervisning i saxofon for nye elever + sammenspil fra januar (kr. 3733,- for en hel sæson)
 
Elever som har spillet min. et år inkl. blæsersammenspil start august 2024:
Ene20 + sammenspil: 20 minutters undervisning om ugen + Sammenspil (kr. 5166,- for en hel sæson)
Ene25 + sammenspil: 25 minutters undervisning om ugen + Sammenspil (kr. 6222,- for en hel sæson)
Ene35 + sammenspil: 35 minutters undervisning om ugen + sammenspil (kr. 8331,- for en hel sæson)  - skal søges særskilt

Tid og sted
Undervisningen foregår på Kulturskolerne. Du får endelig besked om tid og sted primo juli måned.
 
Instrument: Musikskolen udlejer  trombones så længe lager haves. Ønsker du at leje et instrument, skal du kontakte Musikskolen på musikskolen@gentofte.dk
 
Prøveperiode:
Musikskolen har ikke enkelte prøvegange, men en prøveperiode. Læs venligst om vores prøveperiode på hjemmesiden under ”det med småt”.