Skip to the content

Violin

Violin

Hvis du går til violin skal du også deltage i sammenspil. Her får du lært sammenspil helt fra begyndelsen. Sammenspilsgrupperne er inddelt efter elevernes spilleniveau. Vi anbefaler, at eleverne er mindst 5 år, når de starter til violin.
 
Ved tilmelding skal du vælge mellem 20 og 25 minutters undervisning om ugen.
Umiddelbart er forskellen kun få minutter, men de 5 minutter kan faktisk gøre en stor forskel i undervisningen. Det kan f.eks. være svært at nå i dybden med de tekniske ting og få grundig instruktion i at øve derhjemme på 20 minutter. Er du nybegynder kan du også vælge instrumental undervisning på hold.

Her kan du se en video hvor violinlærer Gitte Saandvig 
præsenterer violinen og bratschen:

 

Her fortæller Alexander om strygersammenspil:
 

Vi anbefaler 20 minutters eneundervisning til:
- Børn under 9 år
- Første- og andenårselever
- Elever, som koncentrerer sig bedst i kortere tid ad gangen
- Elever, som i forvejen synger eller spiller et andet instrument, og har brug for et akkompagnements-instrument
 
Vi anbefaler 25 minutters eneundervisning til:
- Elever, som har brug for mere teoretisk og teknisk undervisning
- Viderekomne elever, som skal spille længere stykker og gå i dybden med det tekniske arbejde og musikalske udtryk
- Elever, som vil have mere ro til fordybelse
- Elever, som vil gøre hurtigere fremskridt
 
Ovenstående anbefalinger bør betragtes som vejledende, da det selvfølgelig er vigtigt, at der tages individuelle hensyn til hver elev. Kontakt eventuelt Musikskolens kontor for råd og vejledning. I få tilfælde kan vi være nødt til at tildele 20 min. i stedet for de evt. ønskede 25 min. Det skyldes, at der er en øvre grænse for antallet af undervisningstimer pr. sæson. Du kan derfor komme ud for, at have ønsket 25 min. men få tildelt 20 min.

Instrumentalundervisning på hold – for nye elever
Er du nybegynder kan du sammen med en eller flere andre elever få undervisning i et instrument eller i sang. Hver elev medbringer 15 minutter, og holdene sammensættes så der er to, tre eller fire elever på holdet, hvorved undervisningstiden bliver 30, 45 eller 60 minutter. Bliver der behov for at sammensætte holdene anderledes i løbet af sæsonen reguleres undervisningstiden i forhold til holdets deltagerantal. Ifald der ikke kan sammensættes et hold tilbydes istedet 20 minutters eneundervisning.

Nyt – violinlaboratoriet for 1. og 2. klasses elever på Maglegårdsskolen
Kunne du tænke dig at spille et instrument og har du måske allerede et godt øje eller øre til violinen, så er violinlaboratoriet noget for dig. I violinlaboratoriet skal vi undersøge violinen, musikken den indgår i, alle dens klange, sjove lyde, høre hvordan flere violiner lyder sammen og frem for alt lave en masse god musik sammen. Violinlærer Alexander Kraglund (fra musikkarrusellen) er lærer på holdet. Der er plads til fire violinforskerer på holdet og undervisningen finder sted i Dramakælderen på Maglegårdsskolen hver onsdag kl. 15.15  til kl. 15.55. Første gang er den 26/10 - 2022. 
Der er tale om et kort forløb på 7 ganges undervisning pris kr. 490,- inkl.  instrumentleje. Tilmeldingsfrist er den 23/10 - 2022.
VÆLG: Hold for begyndere.

Priser og tilmelding:
Ønsker du 20 minutters undervisning om ugen skal du vælge lektionstype Ene20 + Sammenspil (kr. 4953,- for en hel sæson)
Ønsker du 25 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene25 + Sammenspil (kr. 5982,- for en hel sæson)
Ønsker du instrumentalundervisning på hold - for nye elever, skal du vælge lektionstype EneHold - for nye elever + sammenspil (kr. 3948,- for en hel sæson)
 
Prøveperiode:
Musikskolen har ikke enkelte prøvegange, men en prøveperiode. Læs venligst om vores prøveperiode på hjemmesiden under ”det med småt”.

Tid og sted:
I sæson 2022/2023 forventer vi, at der er undervisning i violin på Kulturskolerne, Dyssegårdsskolen, Gentofte Skole og Maglegårdsskolen.  
Bemærk at dette kan ændre sig. I får endelig besked om tid og sted primo juli måned.
Hvis du ønsker at blive undervist på en bestemt skole, kan du ønske undervisningssted nedenfor. Vi kan ikke garantere at dit ønske bliver opfyldt.

Instrument: Når du starter til undervisning, skal du selv sørge for at medbringe et instrument.
Musikskolen udlejer følgende instrumenter så længe lager haves: althorn, cello, cornet, el-bas, el-guitar, klarinet, saxofon, tværfløjte, trompet, violin.
Ønsker du at leje et instrument, skal du kontakte Musikskolen på musikskolen@gentofte.dk

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld