Skip to main content Skip to footer

Tværfløjte

Selv om tværfløjten er lavet at metal - fås endda i guld, så hører den til den gruppe af blæsere som hedder træblæsere. Den adskiller sig fra de andre træblæsere (klarinet, fagot, obo og saxofon) ved, at man holder den på tværs og blæser henover et hul, hvor de andre holdes frem for sig og man skal bruger forskellige former for blade på mundstykket.

Tværfløjten er både et soloinstrument og kan indgå i sammenspilsgrupper og orkestre. Man kan begynde at spille tværfløjte fra og med 2. klasse. Yngre begyndere kan starte med et buet mundstykke, der gør det lettere at holde tværfløjten. Musikskolen har undervisning i tværfløjte på alle niveauer fra begyndere til meget øvede/talent elever.

Her kan du se en video hvor tværfløjtelærer Anne Marie fortæller om tværfløjten: Anne Marie fortæller om tværfløjten

Vi har en særlig undervisningspakke for blæsereleverne; saxofon, messing, klarinet og tværfløjte, hvor blæsersammenspil indgår som en fast del af undervisningen. Det er altid dejligt at spille sammen med andre, og her får du rig mulighed for at bruge det, du lærer til eneundervisningen. Du lærer også de andre instrumenttyper at kende, og du lærer at skelne mellem de forskellige klange. Du trænes i at lytte til de andre instrumenter og samtidig holde din egen stemme. Vi spiller et alsidigt repertoire med både klassiske stykker og arrangementer.
Bemærk at for nye tværfløjteelever starter sammenspillet januar.
Der er muligt at leje en tværfløjte så længe lager haves.

Ved tilmelding skal du vælge mellem 20 og 25 minutters undervisning om ugen. Find råd og vejledning vedrørende valg af lektionslængde HER
I få tilfælde kan vi være nødt til at tildele 20 min. i stedet for de evt. ønskede 25 min. Det skyldes, at der er en øvre grænse for antallet af undervisningstimer pr. sæson.

Priser
Nybegynder elever/ blæsersammenspil start januar 2024: 
Ene20 + nybegyndersammenspil: 20 minutters undervisning om ugen + Sammenspil fra januar (kr. 4668,- for en hel sæson)
Ene25 + nybegyndersammenspil: 25 minutters undervisning om ugen + Sammenspil fra januar (kr. 5725,- kr. for en hel sæson)
EneHold - for nye elever + sammenspil: Holdundervisning i tværfløjte for nye elever + sammenspil fra januar  (kr. 3631,- for en hel sæson)

Elever som har spillet min. et år inkl. blæsersammenspil start august 2023:
Ene20 + sammenspil: 20 minutters undervisning om ugen + Sammenspil (kr. 5103,- for en hel sæson)
Ene25 + sammenspil: 25 minutters undervisning om ugen + Sammenspil (kr. 6162,- for en hel sæson)

Elever som kun ønsker at spille tværfløjte
Ene20: 20 minutters undervisning om ugen (kr. 4176,- for en hel sæson)
Ene25: 25 minutters undervisning om ugen (kr. 5235,- for en hel sæson)
EneHold - for nye elever Holdundervisning i tværfløjte for nye elever (kr. 3141,- for en hel sæson)

Tid og sted
Hvis du ønsker at blive undervist på en bestemt skole, kan du ønske undervisningssted nedenfor. Vi kan ikke garantere at dit ønske bliver opfyldt.
Du får endelig besked om tid og sted primo juli måned.
 
Instrument: Musikskolen udlejer tværfløjter så længe lager haves. Ønsker du at leje et instrument, skal du kontakte Musikskolen på musikskolen@gentofte.dk
 
Prøveperiode:
Musikskolen har ikke enkelte prøvegange, men en prøveperiode. Læs venligst om vores prøveperiode på hjemmesiden under ”det med småt”.

Lærere

  • Anne Marie Larsen Bach