Skip to the content

Tværfløjte

Tværfløjte

Selv om tværfløjten er lavet at metal - fås endda i guld, så hører den til den gruppe af blæsere som hedder træblæsere. Den adskiller sig fra de andre træblæsere (klarinet, fagot, obo og saxofon) ved, at man holder den på tværs og blæser henover et hul, hvor de andre holdes frem for sig og man skal bruger forskellige former for blade på mundstykket.

Tværfløjten er både et soloinstrument og kan indgå i sammenspilsgrupper og orkestre. Man kan begynde at spille tværfløjte fra og med 2. klasse. Yngre begyndere kan starte med et buet mundstykke, der gør det lettere at holde tværfløjten. Musikskolen har undervisning i tværfløjte på alle niveauer fra begyndere til meget øvede/talent elever.

Vi har en særlig undervisningspakke for blæsereleverne; saxofon, messing, klarinet og tværfløjte, hvor blæsersammenspil indgår som en fast del af undervisningen. Det er altid dejligt at spille sammen med andre, og her får du rig mulighed for at bruge det, du lærer til eneundervisningen. Du lærer også de andre instrumenttyper at kende, og du lærer at skelne mellem de forskellige klange. Du trænes i at lytte til de andre instrumenter og samtidig holde din egen stemme. Vi spiller et alsidigt repertoire med både klassiske stykker og arrangementer.
Bemærk at for nye tværfløjteelever starter sammenspillet januar.
Der er muligt at leje en tværfløjte så længe lager haves.

Her kan du se en kort video hvor tværfløjtelærer Anne Marie fortæller om tværfløjten:


Ved tilmelding skal du vælge mellem 20 og 25 minutters undervisning om ugen.
Umiddelbart er forskellen kun få minutter, men de 5 minutter kan faktisk gøre en stor forskel i undervisningen. Det kan f.eks. være svært at nå i dybden med de tekniske ting og få grundig instruktion i at øve derhjemme på 20 minutter. Er du nybegynder kan du også vælge instrumental undervisning på hold.
 
Vi anbefaler 20 minutters eneundervisning til:
- Børn under 9 år
- Første- og andenårselever
- Elever, som koncentrerer sig bedst i kortere tid ad gangen
- Elever, som i forvejen synger eller spiller et andet instrument, og har brug for et akkompagnements-instrument
 
Vi anbefaler 25 minutters eneundervisning til:
- Elever, som har brug for mere teoretisk og teknisk undervisning
- Viderekomne elever, som skal spille længere stykker og gå i dybden med det tekniske arbejde og musikalske udtryk
- Elever, som vil have mere ro til fordybelse
- Elever, som vil gøre hurtigere fremskridt
 
Ovenstående anbefalinger bør betragtes som vejledende, da det selvfølgelig er vigtigt, at der tages individuelle hensyn til hver elev. Kontakt eventuelt Musikskolens kontor for råd og vejledning. I få tilfælde kan vi være nødt til at tildele 20 min. i stedet for de evt. ønskede 25 min. Det skyldes, at der er en øvre grænse for antallet af undervisningstimer pr. sæson. Du kan derfor komme ud for, at have ønsket 25 min. men få tildelt 20 min.

Instrumentalundervisning på hold – for nye elever
Er du nybegynder kan du sammen med en eller flere andre elever få undervisning i et instrument eller i sang. Hver elev medbringer 15 minutter, og holdene sammensættes så der er to, tre eller fire elever på holdet, hvorved undervisningstiden bliver 30, 45 eller 60 minutter. Bliver der behov for at sammensætte holdene anderledes i løbet af sæsonen reguleres undervisningstiden i forhold til holdets deltagerantal. Ifald der ikke kan sammensættes et hold tilbydes istedet 20 minutters eneundervisning.
 
Priser og tilmelding:
Nybegynder elever/ blæsersammenspil start januar 2024: 
Ønsker du 20 minutters undervisning om ugen skal du vælge lektionstype Ene20 + nybegyndersammenspil (kr. 4668,- for en hel sæson)
Ønsker du 25 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene25 + nybegyndersammenspil (kr. 5725,- kr. for en hel sæson)
Ønsker du instrumentalundervisning på hold - for nye elever, skal du vælge lektionstype EneHold - for nye elever + sammenspil (kr. 3631,- for en hel sæson)
 
Elever som har spillet min. et år/ blæsersammenspil start august 2023:
Ønsker du 20 minutters undervisning om ugen skal du vælge lektionstype Ene20 + Sammenspil (kr. 5103,- for en hel sæson)
Ønsker du 25 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene25 + Sammenspil (kr. 6162,- for en hel sæson)

Eneundervisning
Ønsker du 20 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene20 (kr. 4176,- for en hel sæson)
Ønsker du 25 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene25 ( kr. 5235,- for en hel sæson)
Ønsker du instrumentalundervisning på hold, skal du vælge lektionstype EneHold (kr. 3141,- for en hel sæson)
 
Prøveperiode:
Musikskolen har ikke enkelte prøvegange, men en prøveperiode. Læs venligst om vores prøveperiode på hjemmesiden under ”det med småt”.

I sæson 2023/2024 forventer vi at der er undervisning i tværfløjte på Kulturskolerne og Dyssegårdsskolen. 
Hvis du ønsker at blive undervist på en bestemt skole, kan du ønske undervisningssted nedenfor. Vi kan ikke garantere at dit ønske bliver opfyldt.

Instrument: Når du starter til undervisning, skal du selv sørge for at medbringe et instrument.
Musikskolen udlejer følgende instrumenter så længe lager haves: althorn, cello, cornet, el-bas, el-guitar, klarinet, saxofon, tværfløjte, trompet, violin.
Ønsker du at leje et instrument, skal du kontakte Musikskolen på musikskolen@gentofte.dk

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld