Skip to the content

Saxofon

Saxofon

Saxofonen bliver brugt i mange sammenhænge: jazz, rock, pop, harmoniorkestre og klassiske ensembler. Saxofonen findes i mange størrelser: sopran, alt, tenor og barytonsaxofon.

Som begynder starter man som regel på altsaxofonen. Du skal mindst gå i 4. klasse for at begynde til saxofon. Musikskolen har undervisning på alle niveauer fra begyndere til meget øvede/talentelever.

Du kan læse yderligere om undervisningen nedenfor. Du kan også vælge at gå direkte til tilmeldingen HER.

Vi har en særlig undervisningspakke for blæsereleverne: saxofon, messing, klarinet og tværfløjte, hvor blæsersammenspil indgår som en fast del af undervisningen.
Det er altid sjovt at spille sammen med andre, og her får du rig mulighed for at bruge det du lærer i eneundervisningen. Her lærer du de andre blæserinstrumenter at kende, og du trænes i at lytte til de andre instrumenter, og samtidig holde din egen stemme.
Blæsersammenspillet har et alsidigt repertoire med både klassiske og rytmiske stykker. Blæsersammenspillet optræder ved jule og forårskoncerter o.l.
For nye saxofonelever starter blæsersammenspillet først januar.
 
Du kan også gå til saxofonsammenspil eller spille i et band. Her får du også lejlighed til at spille koncerter og lignende.
Det er muligt at leje en saxofon, så længe lager haves.

Her kan du en video med saxofonlærer Rasmus Kjærsgaard:
 

Ved tilmelding skal du vælge mellem 20 og 25 minutters undervisning om ugen.
Umiddelbart er forskellen kun få minutter, men de 5 minutter kan faktisk gøre en stor forskel i undervisningen. Det kan f.eks. være svært at nå i dybden med de tekniske ting og få grundig instruktion i at øve derhjemme på 20 minutter. Er du nybegynder kan du også vælge instrumental undervisning på hold.
 
Vi anbefaler 20 minutters eneundervisning til:
- Børn under 9 år
- Første- og andenårselever
- Elever, som koncentrerer sig bedst i kortere tid ad gangen
- Elever, som i forvejen synger eller spiller et andet instrument, og har brug for et akkompagnements-instrument
 
Vi anbefaler 25 minutters eneundervisning til:
- Elever, som har brug for mere teoretisk og teknisk undervisning
- Viderekomne elever, som skal spille længere stykker og gå i dybden med det tekniske arbejde og musikalske udtryk
- Elever, som vil have mere ro til fordybelse
- Elever, som vil gøre hurtigere fremskridt
 
Ovenstående anbefalinger bør betragtes som vejledende, da det selvfølgelig er vigtigt, at der tages individuelle hensyn til hver elev. Kontakt eventuelt Musikskolens kontor for råd og vejledning. I få tilfælde kan vi være nødt til at tildele 20 min. i stedet for de evt. ønskede 25 min. Det skyldes, at der er en øvre grænse for antallet af undervisningstimer pr. sæson. Du kan derfor komme ud for, at have ønsket 25 min. men få tildelt 20 min.
 
Instrumentalundervisning på hold – for nye elever
Er du nybegynder kan du sammen med en eller flere andre elever få undervisning i et instrument eller i sang. Hver elev medbringer 15 minutter, og holdene sammensættes så der er to, tre eller fire elever på holdet, hvorved undervisningstiden bliver 30, 45 eller 60 minutter. Bliver der behov for at sammensætte holdene anderledes i løbet af sæsonen reguleres undervisningstiden i forhold til holdets deltagerantal. Ifald der ikke kan sammensættes et hold tilbydes istedet 20 minutters eneundervisning.
 
Priser og tilmelding:
Nybegynder elever/ blæsersammenspil start januar 2024: 
Ønsker du 20 minutters undervisning om ugen skal du vælge lektionstype Ene20 + nybegyndersammenspil (kr. 4668,- for en hel sæson)
Ønsker du 25 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene25 + nybegyndersammenspil (kr. 5725,- kr. for en hel sæson)
Ønsker du instrumentalundervisning på hold - for nye elever, skal du vælge lektionstype EneHold - for nye elever + sammenspil (kr. 3631,- for en hel sæson)
 
Elever som har spillet min. et år/ blæsersammenspil start august 2023:
Ønsker du 20 minutters undervisning om ugen skal du vælge lektionstype Ene20 + Sammenspil (kr. 5103,- for en hel sæson)
Ønsker du 25 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene25 + Sammenspil (kr. 6162,- for en hel sæson)

Eneundervisning
Ønsker du 20 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene20 (kr. 4176,- for en hel sæson)
Ønsker du 25 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene25 ( kr. 5235,- for en hel sæson)
Ønsker du instrumentalundervisning på hold, skal du vælge lektionstype EneHold (kr. 3141,- for en hel sæson)

Prøveperiode:
Musikskolen har ikke enkelte prøvegange, men en prøveperiode. Læs venligst om vores prøveperiode på hjemmesiden under ”det med småt”.

I sæson 2023/2024 er der undervisning i saxofon på Kulturskolerne.

Instrument: Når du starter til undervisning, skal du selv sørge for at medbringe et instrument.
Musikskolen udlejer følgende instrumenter så længe lager haves: althorn, cello, cornet, el-bas, el-guitar, klarinet, saxofon, tværfløjte, trompet, violin.
Ønsker du at leje et instrument, skal du kontakte Musikskolen på musikskolen@gentofte.dk

Tilmelding kan ske HER.

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld