Skip to the content

Blokfløjte

Blokfløjte

Blokfløjten er et godt begynderinstrument; men er også et instrument, man kan udvikle sig på. Vi tilbyder blokfløjteundervisning fra og med 1. klasse. Man starter oftest på en sopranfløjte, men der findes også alt, tenor og basblokfløjte.

Du kan læse om blokføjteundervisningen nedenfor. Du kan gå direkte til tilmeldingen HER.

Sammenspil indgår som en fast del af undervisningen for blokfløjteelever. Sammenspil er en naturlig del af at spille blokfløjte. Det er sjovt at spille sammen med andre, og her får du rig mulighed for at bruge det du lærer til eneundervisning. Du lærer også de andre blokfløjtetyper at kende. Du trænes i at lytte til andre instrumenter, og samtidig holde din egen stemme. Vi spiller et alsidigt repertoire. 

Der er blokfløjtesammenspill på flere niveauer, og der spilles 45 minutter om ugen gennem hele sæsonen. Blokfløjten kan også indgå i sammenspil med andre akustiske instrumenter f.eks. guitar.

Her kan du se en lille video hvor blokfløjtelærer Tine Kastoft fortæller om blokfløjten:


Ved tilmelding skal du vælge mellem 20 og 25 minutters undervisning om ugen.
Umiddelbart er forskellen kun få minutter, men de 5 minutter kan faktisk gøre en stor forskel i undervisningen. Det kan f.eks. være svært at nå i dybden med de tekniske ting og få grundig instruktion i at øve derhjemme på 20 minutter. Er du nybegynder kan du også vælge instrumental undervisning på hold.

Vi anbefaler 20 minutters eneundervisning til:
- Børn under 9 år
- Første- og andenårselever
- Elever, som koncentrerer sig bedst i kortere tid ad gangen
- Elever, som i forvejen synger eller spiller et andet instrument, og har brug for et akkompagnements-instrument

Vi anbefaler 25 minutters eneundervisning til:
- Elever, som har brug for mere teoretisk og teknisk undervisning
- Viderekomne elever, som skal spille længere stykker og gå i dybden med det tekniske arbejde og musikalske udtryk
- Elever, som vil have mere ro til fordybelse
- Elever, som vil gøre hurtigere fremskridt

Ovenstående anbefalinger bør betragtes som vejledende, da det selvfølgelig er vigtigt, at der tages individuelle hensyn til hver elev. Kontakt eventuelt Musikskolens kontor for råd og vejledning. I få tilfælde kan vi være nødt til at tildele 20 min. i stedet for de evt. ønskede 25 min. Det skyldes, at der er en øvre grænse for antallet af undervisningstimer pr. sæson. Du kan derfor komme ud for, at have ønsket 25 min. men få tildelt 20 min.
 
Instrumentalundervisning på hold – for nye elever
Er du nybegynder, kan du sammen med en eller flere andre elever få undervisning i et instrument eller i sang. Hver elev medbringer 15 minutter, og holdene sammensættes så der er to, tre eller fire elever på holdet, hvorved undervisningstiden bliver 30, 45 eller 60 minutter. Bliver der behov for at sammensætte holdene anderledes i løbet af sæsonen reguleres undervisningstiden i forhold til holdets deltagerantal. Ifald der ikke kan sammensættes et hold tilbydes istedet 20 minutters eneundervisning.

Priser og tilmelding:
Blokfløjtepakken: eneundervisning og sammenspil sæson 2023 / 2024:
Ønsker du 20 minutters undervisning om ugen skal du vælge lektionstype Ene20 + Sammenspil (kr. 5103,- for en hel sæson)
Ønsker du 25 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene25 + Sammenspil (kr. 6162,- for en hel sæson)
Ønsker du instrumentalundervisning på hold - for nye elever, skal du vælge lektionstype EneHold - for nye elever + sammenspil (kr. 4068,- for en hel sæson)

Eneundervisning sæson 2023 / 2024
Ønsker du 20 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene20 (kr. 4176,- for en hel sæson)
Ønsker du 25 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene25 ( kr. 5235,- for en hel sæson)
Ønsker du instrumentalundervisning på hold, skal du vælge lektionstype EneHold (kr. 3141,- for en hel sæson)

 
Prøveperiode:
Musikskolen har ikke enkelte prøvegange, men en prøveperiode. Læs venligst om vores prøveperiode på hjemmesiden under ”det med småt”.
 
Tid og sted:
I sæson 2023/2024 forventer vi, at der er undervisning i blokfløjte på Kulturskolerne, Dyssegårdsskolen, Tjørnegårdsskolen, Gentofte Skole og Ordrup Skole. Bemærk at dette kan ændre sig. I får endelig besked om tid og sted primo juli måned. Hvis du ønsker at blive undervist på en bestemt skole, kan du ønske undervisningssted nedenfor. Vi kan ikke garantere at dit ønske bliver opfyldt.

Instrument: Når du starter til undervisning, skal du selv sørge for at medbringe et instrument.
Musikskolen udlejer følgende instrumenter så længe lager haves: althorn, cello, cornet, el-bas, el-guitar, klarinet, saxofon, tværfløjte, trompet, violin.
Ønsker du at leje et instrument, skal du kontakte Musikskolen på musikskolen@gentofte.dk

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld