Skip to main content Skip to footer

Syng, Leg og Lyt

Til Syng, leg og lyt lærer vi at forstå og lytte til musik gennem bevægelse, sang, lytning og visuel træning til spirende nodelæsning.
Forældre deltager ikke i undervisningen.

Vi vil synge kendte danske sange og børnesange, bevæge os til klassisk musik f.eks. Camille Saint-Saëns´ Dyrenes karneval, mens vi forestiller os, at vi er løver, svaner, fisk og meget mere. Vi vil lære om musikkens udtryk – er den glad eller ked af det? Kraftig eller svag? Det vil vi gøre bl.a. ved at tegne til musik, mens vi bruger farver, som vi synes passer til musikkens humør. Bagefter taler vi om vores tegninger.

Vi vil møde den inspirerende Mr. Rob, som lærer os at huske tonerhøjder på samme måde, som vi kan huske farver, og langsomt lærer vi at se tonerne, når de skrives som noder. Denne del af timen varer ca. 10 minutter og præsenteres gennem et anerkendt amerikansk program, der vil blive afspillet på smartboard.

Vi vil lege med lyd på klokkespil, tambouriner, tromme, pentaton marimba og triangel, hvor vi øver os i at spille i takt og rigtigt tempo til sange, som vi synger. Vi vil på fantasirejser ligge med fleecetæpper på gulvet med lukkede øjne, mens der afspilles rolige klassiske værker som f.eks. Air af Johann Sebastian Bach og der fortælles en historie samtidig, der passer til musikken. På denne måde udvikler vi vores evne til at lytte. Det er samtidig en dejlig måde at afslutte timen på, hvor man får en mulighed for at blive helt afslappet og finde ro.

Vi vil lege lyttelege, hvor vi skal gætte, hvad vi hører. F.eks. lærer vi at høre forskel på dur og mol. Andre gange hører vi en bid af en sang vi kender, og så skal vi se om vi kan genkende den.

Holdet henvender sig til børn, der synes det er sjovt at fokusere og ”nørde” med fordybelse i børnehøjde - en fordybelse, der føles som en oplevelse og en leg.

Forældre deltager ikke. Dermed bringes der mulighed for at skabe et rum hvor børnene er ét med musikken.
Der er plads til 8 børn på holdet.

Sæson 2023/2024
Hold 1 er for de store børnehavebørn (børn født i 2018 og børn født 2019)

Hold 2 er for elever i 0. klasse (børn født i 2017) og for elever i 1. klasse (børn født 2016)
 
Tid og sted: Torsdag eftermiddag på Kulturskolerne, Duntzfelts Allé 8

Lærer: Maria Elizabeth Hersing

Pris: kr. 2445,- fordelt på 3 rater af kr. 815,-

Bemærk at dag og tidspunkt kan ændres. I får endelig besked om tid og sted primo juli måned.

Prøveperiode:
Musikskolen har ikke enkelte prøvegange, men en prøveperiode. Læs venligst om vores prøveperiode på hjemmesiden under ”det med småt”.

Tilmelding kan ske HER.

Lærere

  • Maria Elizabeth Hersing Marquart