Skip to the content

Guitar

Guitar

Guitaren er både et soloinstrument og et instrument, med mange muligheder for at spille sammen med andre. Du kan starte med at spille guitar allerede fra 2. klasse, og så kan du fortsætte indtil du fylder 25 år. 

Du kan læse om guitarundervisningen nedenfor. Du kan gå direkte til tilmeldingen HER.

Musikken, der kan spilles på guitaren, rækker over rigtig mange forskellige stilarter. I guitarundervisningen arbejdes der med den akustiske guitar (spansk guitar) ud fra den klassiske guitarteknik. Guitaren er et meget populært instrument, og der er mange guitarelever i Musikskolen. Vi spiller melodier, sange, greb (akkorder) og vi lægger vægt på at du får en god teknik, sidder godt med instrumentet og lærer dig at spille med en god klang på instrumentet. Vi spiller efter noder og tabulatur, og du vil lære om musikkens teori og historie. Når du melder dig til spansk/klassisk guitar vil du møde en dygtig, veluddannet og engageret guitarlærer.

Guitar sammenspil /guitargrupper: 
Hver onsdag kl. 17:15- 18:00 er der sammenspil på Kulturskolerne (Duntzfelts Allé 8) for alle Musikskolens guitargrupper. Grupperne øver hver for sig i forskellige lokaler men samles ofte i én stor gruppe op til koncerter eller andre arrangement og stævner.
For nye guitarelever der går i 2. - 5. klasse indgår sammenspil, som en del af undervisningen. Hermed trænes eleverne i at spille sammen og lytte til hinanden helt fra starten. Du vil komme til at spille sammen med andre guitarelever på dit eget niveau og alder, og når du bliver dygtigere kan du melde dig til hold for lidt øvede, og senere i Gentofte Guitar Gruppe.
  1. Nybegyndere (Det er svarende til niveau C i læreplan)
  2. Lidt øvede. (svarende til niveau B i læreplan)
  3. Viderekomne  (Gentofte Guitar Gruppe. Svarende til niveau A i læreplan)
I sammenspil arbejder vi med periode fornemmelser, fælles klang, ’timing’ og dynamik. Vi lægger også vægt på sammenhold og venskaber. At spille musik er en social aktivitet, der kræver opmærksomhed, samarbejde og fællesskab!
En gang om året, lørdag i uge 5, afholdes stort guitarstævne i samarbejde med Ballerup, Furesø, Gladsaxe og Herlev Musikskoler. Det er et tilbud til alle guitarelever, også selvom du ikke går til sammenspil.
 
Vi udlejer ikke guitarer men tal med din lærer eller Musikskolens kontor for at få et godt råd om køb af guitar.

Her kan du se en kort videoer fra vores søde guitarlærer Peo Kindgren:


Info om tilmeldingen
Ved tilmelding skal du vælge mellem 20 og 25 minutters undervisning om ugen.
Umiddelbart er forskellen kun få minutter, men de 5 minutter kan faktisk gøre en stor forskel i undervisningen. Det kan f.eks. være svært at nå i dybden med de tekniske ting og få grundig instruktion i at øve derhjemme på 20 minutter. Er du nybegynder kan du også vælge instrumental undervisning på hold.

Vi anbefaler 20 minutters eneundervisning til:
  Vi anbefaler 25 minutters eneundervisning til:
- Børn under 9 år
- Elever, som har brug for mere teoretisk og teknisk undervisning
- Første- og andenårselever
- Viderekomne elever, som skal spille længere stykker og gå i dybden med det tekniske arbejde og musikalske udtryk
- Elever, som koncentrerer sig bedst i kortere tid ad gangen
- Elever, som vil have mere ro til fordybelse
- Elever, som i forvejen synger eller spiller et andet instrument, og har brug for et akkompagnements-instrument
- Elever, som vil gøre hurtigere fremskridt
 

Ovenstående anbefalinger bør betragtes som vejledende, da det selvfølgelig er vigtigt, at der tages individuelle hensyn til hver elev. Kontakt eventuelt Musikskolens kontor for råd og vejledning. I få tilfælde kan vi være nødt til at tildele 20 min. i stedet for de evt. ønskede 25 min. Det skyldes, at der er en øvre grænse for antallet af undervisningstimer pr. sæson. Du kan derfor komme ud for, at have ønsket 25 min. men få tildelt 20 min.

Instrumentalundervisning på hold – for nye elever
Er du nybegynder, kan du sammen med en eller flere andre elever få undervisning i et instrument eller i sang. Hver elev medbringer 15 minutter, og holdene sammensættes så der er to, tre eller fire elever på holdet, hvorved undervisningstiden bliver 30, 45 eller 60 minutter. Bliver der behov for at sammensætte holdene anderledes i løbet af sæsonen reguleres undervisningstiden i forhold til holdets deltagerantal. Ifald der ikke kan sammensættes et hold tilbydes istedet 20 minutters eneundervisning.
 
Priser sæson 2023 / 2024
Pris for guitarpakke nye elever: 2. - 5. klasse
Ønsker du 20 minutters undervisning om ugen skal du vælge lektionstype Ene20 + Sammenspil (kr. 5103,- for en hel sæson)
Ønsker du 25 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene25 + Sammenspil (kr. 6162,- for en hel sæson)
Ønsker du instrumentalundervisning på hold - for nye elever, skal du vælge lektionstype EneHold - for nye elever + sammenspil (kr. 4068,- for en hel sæson)
 
Eneundervisning
Ønsker du 20 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene20 (kr. 4176,- for en hel sæson)
Ønsker du 25 minutters undervisning om ugen, skal du vælge lektionstype Ene25 ( kr. 5235,- for en hel sæson)
Ønsker du instrumentalundervisning på hold, skal du vælge lektionstype EneHold (kr. 3141,- for en hel sæson)

Tid og sted:
I sæson 2023/2024 forvener vi at der er undervisning i guitar på Kulturskolerne, Dyssegårdsskolen, Gentofte Skole, Maglegårdsskolen, Munkegårdsskolen, Ordrup Skole og Skovgårdsskolen.
Bemærk at dette kan ændre sig. I får endelig besked om tid og sted med mødebrevet. 
Hvis du ønsker at blive undervist på en bestemt skole, kan du ønske undervisningssted nedenfor. Vi kan ikke garantere at dit ønske bliver opfyldt.

Instrument: Når du starter til undervisning, skal du selv sørge for at medbringe et instrument.
Musikskolen udlejer følgende instrumenter så længe lager haves: althorn, cello, cornet, el-bas, el-guitar, klarinet, saxofon, tværfløjte, trompet, violin.
Ønsker du at leje et instrument, skal du kontakte Musikskolen på musikskolen@gentofte.dk

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld